Annons:
 
 

Svart och grått och vitt

Människan är lika mörk som den är ljus. Det handlar om balans ALLT i livet strävar efter balans. Kallt blandas med varmt och blir ljummet och på samma sätt påverkas du i livet hela tiden.

Du möter en positiv människa som ler och inspirerar dig och du känner dig mycket gladare. Men sedan möter du en annan människa med en annan stämning och ni ”smittar” varandra och blir ett mellanting av det ni är. Har du upptäckt hur svårt det är att behålla en positiv hållning bland sura och kritiska människor OCH hur lätt det är att smittas av en kreativ och glad människa?

Men det var inte det här jag vill prata med er om. Jag vill prata om att jag själv har upptäckt med åren att om jag vill nå djupare i en känsla av tex. glädje så behöver jag gå djupare ned i min sorg. Det är nämligen genom att lära känna den andra motpolen av glädje som jag verkligen kan glädjas väldigt djupt åt saker. Om jag aldrig kännt sorg  kan jag heller inte förstå vad som är så speciellt med glädje.

Tänk dig att du aldrig har sett färgen vit HUR vackert skulle då inte vitt bli i dina ögon. ELLER om du bara sett vitt och nu kommer svart in i ditt liv som bryter av det vita. Man vet inte hur vackert eller hur bra något kan kännas om man inte känner dess motpol.

Just nu känner jag känslor som många skulle benämna som mörka och tunga dvs. sorg, skuld, saknad, ensamhet och övergivenhet.

De är känslor som känns tunga, en energi som är trög och förlamande DET är motsatsen mot den ljusa energin som är lätt och livlig. Jag tenderar till att gilla att befinna mig på den lätta och livliga sidan men uppskattar även den tunga och tröga sidan av detta ”mynt”. För vad är väl GRÅTT, lagom tungt/lätt och lagom livligt/trögt.

ALLT har sin tid och den här tiden av sorg och kanske ger mig djupare horisonter att beskåda av glädje i framtiden. För nu har jag en större känsla av att glädjas för det jag verkligen har i livet.

Att vara TACKSAM för det lilla och det stora.

Svart eller Vitt, är det ena bättre än det andra?

8 Kommentarer

8 Responses to Svart och grått och vitt

svart och vitt, sorg och glädje jag tror att alal nyanser behövs för att skapa ett liv och sanna upplevelser. allt är en balans av varanadra. Genom sorg uppskattar vi ju också glädjen mer.

Skrivet av http://mellanmigochgud.blogspot.com 2009-05-25 vid 06:56

varför måsteru krångla till allting? varför får inte saker vara som de är? analysera analyserat analyserera vidare….va fan, gå ut på stan en stund, sup in kulturen, sup skallen i bitar, skaffa dig ett liv. -Min Farsa sa alltid -”-livet skall leva glatt, så sitt inte där å lipa…….så tar jag det mesta med en klackspark. -(men det får jag väl tillbaka, säger du då, -sa durå, -sa jarå…)

Skrivet av Anonym 2009-04-22 vid 05:54

Väl talat. bom!
(Jag har för övrigt spenderat några månader med att bygga lerhus i Thailand.. det är en vacker konst!)

Skrivet av Momo Jord 2009-04-22 vid 01:55

Jag är med på noterna:) Men VAD i dig förblir oförändrat oavsett vilken känsla som genomströmmar dig? Vad i dig är likt en spegel som förblir orörd av allt som speglas i den?

Skrivet av Björn Clausen 2009-04-22 vid 01:21

Ibland tror jag att du inte har hiss, och att du inte åker till the-top-floor, för du e ngt lättpåverkad tror jag. Och ibland förledd. Lätt att bli om man omgärdar sig i ett gnällbälte…Om man inte kan se över bergen till den andra sidan.

Skrivet av Anonym 2009-03-31 vid 05:26

När natten är som mörkast är det som närmast till gryningen. Om inte den svarta bakgrunden existerade kunde vi inte se de ljusa stjärnorna lysa. Vi behöver både ljus och mörker, så även i våra sinnen. //Remington

Skrivet av //Remington 2009-03-31 vid 08:00

Ja det är väl livets mysterium att vi inte kan se ljus utan mörker…
Kram

Skrivet av Telluselle 2009-03-05 vid 09:03

Det ena fungerar inte utan det andra. kram

Skrivet av suss 2009-03-05 vid 07:07
Annonser:
iphone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet