Annons:
 
 

Resereporter

Åh, jag skulle så gärna vilja vinna den här tävlingen på solresorshemsida!

www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/

Det är väldigt sällan jag vinner saker men det här är en sak jag verkligen skulle vilja vinna! Drömmen är ju en jordenrunt resa men tills vidare duger Sydney alldeles utmärkt!

Håll tummarna för mig!

2 Kommentarer

Baby, it’s cold outside.

God förmiddag!

Jag passar på och skriva ett kort inlägg medan jag väntar på att My & Cissi ska komma över. Vi ska nämligen rida i dag och det är -13 grader utomhus.

Visst det är aldrig kul att göra något utomhus när det är äckligt kallt men att vistas i ridhuset tar nog priset. Det spelar nämligen ingen roll hur mycket man klär på sig, man fryser i alla fall.

I dag, t ex har jag strumpbyxor, ridbyxor, ett linne, en långärmad tröja, en stickad kofta, rid jackan jag har på sommaren, ett par strumpor och ett par sockor + en tjockjacka, men jag kommer frysa likt förbannat.

Nu måste jag springa! De står och väntar i dörren.

Ta hand om er!

1 Kommentar

Feeling silly.

Jag känner mig urlöjlig just nu. Jag går omkring och får små glädjeryck titt som tätt. Kommer på mig själv med att sitta och småle. Jag beter mig som en nykär tonåring.

Varför detta beteende? Jo, jag har köpt ett par byxor. Ett par Designerbyxor. På rea. See by Chloé och varje gång jag tänker på dem tar mitt hjärta ett extra skutt.

Jag tycker det är urlöjligt. Att bli så glad för ett klädesplagg som jag inte ens testat än. Jag vet inte ens om de passar men ändå kan jag inte hjälpa att bli glad. Min gamla svensklärare har rätt, konsumtion hjälper.

Byxorna som får mitt hjärta att slå extra hårt. Bild net-a-porter.com

Jag har haft två ganska jobbiga dagar som först och främst berott på att jag inte haft en riktig ledig stund på snart ett år (och för att jag hamnat i en smärre livskris). Jag var ”ledig” en vecka i höstas då jag gjorde uppgifter hemifrån och nu i januari mellan två kurser hade vi ledigt en vecka igen men inte passade jag på att vila. Nej, jag fyllde allmenackan med andra aktiviteter i stället.

Det känns nu, efter att ha kuggat (avskyr det ordet) en tenta och fått en stor kurs med mycket att göra på halsen, som att jag bara skulle vilja gräva ner mig någonstans och försvinna ett tag. Men det löser inga problem. Det gör inte shoppingen heller men det hjälper i alla fall en stund.

Mitt nyårslöfte var att stressa mindre och ta hand om mig själv, jag har en bok som ska läsas och jag har bestämt mig. Men det tar tid att ändra på inlärda vanor. Så tills dess shoppar jag och glädjer mig åt den lycka mina byxor ger mig.

Ta hand om er!

1 Kommentar

This realy creeps me out.

Det här gör mig riktigt förskräckt, men hon är väl ett barn av sin tid. Precis som en av bloggarna som jag en gång läste men nu bestämt mig för att sluta läsa.

Är trött på medias hysteri med att man ska se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt för att räknas som vacker. Vill inte vara en del av den världen men även jag är ett barn av min tid.

Ta hand om er! Lova.

1 Kommentar

Toaletter, följetång i obegränsade delar.

# 2

Toalettfobi.

Är det någon mer än jag som lider av denna fruktansvärda åkomma? Att man hellre håller sig en hel dag än att går på en offentlig toalett och sen håller på att spricka när man äntligen kommer hem?

Under hela högstadiet och gymnasiet tror jag inte att jag gick frivilligt på toa en enda gång, jag höll mig helt enklet hellre tills jag kom hem.

De enda gångerna man gick på toa var när man hade lingonvecka och var tvungen att byta skydd eller om det var riktigt akut/man ”prärievargade” (Se Rat Race för 411 om Prärievargande).

Den största anledningen till detta var att det, i alla fall på våra toaletter i högstadiet/gymnasiet, var så fruktansvärt ofräscht där inne.

Jag vet att man inte ska klaga på städningen för jag har själv sommarjobbat med att städa kommunens offentliga toaletter och det är ingen dans på rosor, men det är en annan historia.

I alla fulla fall, toaletterna på skolan var av någon anledning alltid blöta, det var kiss/bajs på golvet/väggarna/ringen, pappret var alltid slut och det fanns ingen tvål. Plus det faktum att vem som helst kan höra vad du håller på med där inne för att väggarna är ungefär lika tunna som ett ark A4.

Och här var det meningen att man skulle uträtta sina behov? No chans in hell! Då dansar jag hellre på tå medan jag låser upp dörren hemma än går in dit.

När jag var yngre innefattade min toalettfobi nästan alla toaletter utom de två som existerade hemma hos mina föräldrar. Just p g a det faktum att någon kunde höra mig. Visst det är naturligt och hela den biten men det hjälper inte mig. Jag vill kunna slappna av på dass.

Denna fobi har dock minskat, bl a för att jag har fått en ökad tolerans med åren och för att Eric har ”botat” mig genom att knacka på dörren och sagt ”jag hör dig!” när vi varit hemma hos hans föräldrar.

Anledningen? Eric menar att man måste kunna gå på toa offentligt om situationen (läs ”koncentrationsläger”) kräver det. Visst han har botat mig till en viss del men jag dansar dock fortfarande hellre på tå än går in på en ofräsch offentlig toalett.

Så vilken kategori är ni? Dansar ni på som jag eller är ni en ”nöden har ingen lag”-typ?

1 Kommentar

Bad bad bad.

Dålig uppdatering här på bloggen. Har haft mycket att göra då vi börjat en ny kurs, juridisk översikts kurs är det jag ska läsa i tio veckor frammåt.

Det kommer nog bli en intressant kurs och mycket att läsa. Vi har behövt köpa böcker för 2 200:- och där ingick bl a sveriges lagbok. Fast jag lyckades hitta de flesta böcker begagnat så jag kom undan med en mindre summa, tack stubok.se!

Ska ta tag i mig själv och skriva nästa del i min och Elins följetång, har tagit lång tid att ta tag i det med. Livet har stått lite på stand by p g a plugg men det blir väl förhoppningsvis bättre om tio veckor 😉

I morgon ska vi till Vara på en dansshow och visa upp vår dansgrupp Bellingham Girls.

Här är ett klipp från förra showen, fast då var jag inte med men det är samma dans som vi ska dansa i morgon.

Nästa projekt blir en cha-cha-cha/My & Cissi koreografi. Blir nog jättebra!

Nu ska jag nog börja fila på nästa inlägg och vara social med pojkarna i kollektivet som lyssnar på Cornelis Vreeswijk.

Ta hand om er!

Lämna kommentar

Best of today

Dagens bästa felsägning:

Vi pratar om att Richard gick upp halv tre i dag. Eric till Dan: ”Du kan ju stänga in My & Cissi (våra grannar) på Richards rum om han inte vaknar.”

Han syftar egentligen på deras katter Måns och Cissi. Ett gott skratt förlänger verkligen livet.

Ta hand om er!

Lämna kommentar

Contribute!

Jag bidrar med 170 kronor till välgörenhet varje månad, vad gör du?

Ett enkelt sätt att bidra till en bättre värld är att gå in här: www.ettklickforskogen.se

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Ta hand om er!

Lämna kommentar

Toaletter, följetång i obegränsade delar.

# 1

Efter att ha skrivit det här inlägget om toasitsar fick jag lite förslag från Elin att hon och jag skulle köra på en liten följetång just om ämnet toaletter och om någon känner för att ge sig in våra tankegångar är det bara att länka till oss och kommentera.

So here it goes: Läste i en bok här om dagen att ”kvinnor går på toaletter tillsammans eftersom det är att förena nytta med nöje, män går enbart för nyttans skull”. Ja det kan väl alla hålla med om att det stämmer? När hörde du en man sist säga ”Du, Gustav, jag måste på toa, hänger du med?” Aldrig någonsin eller hur?

Det tror jag beror på att kvinnor pratar för att hantera stress, att ta med en kompis på toaletten är lite som terapi. Det är avskärmat, lugnt, tyst och ingen/inget som stör samtalet. Man kan prata på om vad man känner för samtidigt som man lättar på trycket, aka förenar nytta med nöje.

Men det behöver inte alltid vara nöden som trycker på för att två tjejer ska gå in på toa tillsammans utan det kan ibland räcka med att man behöver lite avskilldhet från resten av världen och det får man ju som sagt på toa.

Till exempel kan vi ta min nyårsnatt som ett bevis på detta. Efter tolvslaget var vi hemma hos en tjejkompis där det hände en liten insident då en annan kompis fick en snefylla och började skrika åt alla som befann sig i lägenheten. Eftersom min tjejkompis bor i en liten etta och vi var ganska många personer begav vi oss in i badrummet just p g a att hon kunde lätta sitt hjärta utan att alla andra fick höra alla detaljer. Alltså är det inget måste att behöva använda toaletten för att gå dit och prata om man är kvinna.

Dock så finns det ett tillfälle då man inte följer med sin kompis in på dass och det är när man behöver göra Nr 2. Det känns inte helt ok. Visst alla gör det och det är fullkomligt naturligt men man kan inte undkomma att det sker en mängd olika saker under Nr 2.

Du/din kompis kan vara riktigt risiga i magen, det kan lukta illa, det kan plumsa när det landar i vattnet och det kan före komma fisljud. Helt naturligt men det stör själva terapi delen av toabesöket om diverse ljud eller liknande avbryter er, vilket tar bort en av anledningarna till att man går in på toan tillsammans, tystnaden. Bryts tystnaden av ”utomstående ljud” som inte är era röster blir det oftast ganska pinsamt.

Att gå på toa tillsammans är en social upplevelse och om du känner dig bekväm så ska du ju självklart göra Nr 2 om du vill men en sak ska du tänka på. Behöver någon annan använda toaletten och ni inte använder den till annat än prat, låt denne gå in och uträtta sina behov. Har ni tur kan ni gå in och fortsätta efteråt utan gasmask.

Ta hand om er!

Lämna kommentar

Wohoo!

Jag nämns här, på en av mina favoritbloggar. Kan ärligt talat erkänna att jag kan känna igen mig i hans frus situation vissa dagar.

Ta hand om er!

Lämna kommentar
Annonser:
iphone reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet