Annons:
 
 

Hett ämne nu – om man uttrycker sej om mänskliga förhållanden… kan man som jag nyss blev, beskylld för att skriva känslomässigt trams!

Ok, jag är kvinna, jag är av den anledningen då mera känslomässigt utrustad. Till både för och nackdel ibland, kanhända…

Troligen beror det på med vilka ögon man väljer att se…

Mänsklighet eller hårda nypor.

Det är de hårda nyporna som värderas idag. Det är det enda jag skriver om hela tiden JA!

Men gör det mej till en flummig tramsig icke erfaren människa?

Ja enligt Eriks kommentar, som jag nyss fick, så gör det mej till det ja.

Jag anser att det som vi sett hända sen mitten av 90-talet är och förblir en förskjutning av både makt och pengar och rättigheter, till den mer bemedlade medelklassen dit numera de allra flesta hör, och kan sälla sej till. Men att få så illa skjuten kommentar, som jag fick i mitt inlägg idag, det vete sjutton om jag har lust att ta.

Erik, gör gällande att alla har rätt till fortsatt skydd, fortsatt gruntrygghet oavsett om de klarar av arbetsförmågetesterna de sätts på eller inte… till sist finns ju MÖJLIGHETEN till socialbidrag säger han, som det vore en god ersättning för det försäkringsskydd som varit jämlikt och är i mina ögon inget annat än en försäkring gemensam för oss alla, vid ev svår och långdragen sjukdomsbild.

Menmen…vi har olika livserfarenheter Erik, så är det… och troligen olika ursprung, och möjligheter att häva ur oss, från dessa synvinklar du och jag… Så är det bara.

Jag anser utan att citera Aftonbladet att det, den nuvarande alliansen, har hållt på med sedan de kom till makten är att driva vissa människor till fattigdom och ännu mera utanförskap. Tvärtemot vad de själva vill tro att de gör…

Men sanningen för de många, som hamnar i dessa sitsar, som inte är helt enkla ta sej ur, är fattigdom, med sjukdom, deras barn får växa upp med en svårare situation att ta sej ur… och vi är inte långt borta från det läge där vi är åter i statarlängornas upplevese av lägre livsvillkor för delar av befolkningen… med en dumpad arbetsmarkand och andra grupper som tror de äger världen.

3 Kommentarer

3 Responses to Hett ämne nu – om man uttrycker sej om mänskliga förhållanden… kan man som jag nyss blev, beskylld för att skriva känslomässigt trams!

Erik; Jag undrar två saker (minst); 1 hur ser din inblick i deras ekonomiska situation ut, om du har hand om 75pers? Och 2; Vad är det för INSIKT du anser att jag tydligen helt saknar? Sätt dej i dessa alla människors sits och känn efter, hur du skulle ha det om du var så jagad, med sjukdom, som många nu faktiskt känner sej, när de knappast får en enda dags rehab, eller åtgärd för att få stöd nog hjälp nog att hitta alla de där jobben som regeringen påstår finns för dem. Dessutom undrar jag om du faktiskt har något som helst hjärta, det verkar vara övervikt på enbart kallhamrad hjärna, enligt mitt tycke, men jag ska väl bara hålla käften jag, eller hur? Själv känner jag mej inte jagad, jag bara talar om vad jag SER utifrån en anna insikt, än den enda du ser. Och en sak ska du ha klart för dej, hade jag möjlighet, lös om vad jag skrivit många ggr, skulle jag genast byta kropp… och arbeta heltid. Det har jag skrivit gg på gg, såna som du gör mej fruktansvärt ledsen över att ni arbetar MED MÄNNISKOR! Jag är en sån som har gjort massor, massor, fast jag varit sjukskriven, men när kroppen som man aldrig vet hur länge den håller, när den säger ifrån… går inte alltid saker att förändra med hjärnans kraft serru! Hoppas du kommer till större insikt än det du visar oss alla här! För det är såna somd ej, som är förjävligt att möta, där i rehab-FK_AF möten. Tvi och adjö. Mvh Sarasvati

Skrivet av Sarasvati 2010-01-19 vid 01:08 Svara

Vad är det för arbetsförmågetester ”som man kan misslyckas med” som du hänvisar till. Det är en prövning av arbetsförmåga som skall äga rum och som skall avgöra om fortsatt sjukpenning är aktuellt eller om arbetslöshetsersättning skall utgå.
det är inget test, som du försöker påskina, som om man misslyckas med,står utan ersättning.
Oavsett resultat av prövningen av arbetsförmåga utgår ersättning endera från försäkringskassan eller från arbetslöshetsförsäkringen. Det enda scenariot där ingen ersättning utgår är om man vägrar delta i introduktionsprogrammet, dvs vägrar få sin arbetsförmåga prövad. Så vari ligger den bristande grundtryggheten som du beskriver? fast du kanske menar att det är integritetskränkande, empatilöst och kallhjärtat att ställa frågan -”kan du ta något som helst arbete med stöd från arbetsgivare på 25%”? innan man fortsätter att år efter år betala ut sjukpenning och förtidspensionera människor?
Det är i min mening en fråga om inställning. Du använder ord som medmänsklighet, solidaritet och omtakte på ett väldigt vårdslöst sätt och använder dessa begrepp som om du hade patent på dess innebörd.

Jag kan förstå din oro och dina inlägg eftersom jag inser att du totalt missförstått och missuppfattat hur det faktiskt i verkligheten kommer att fungera för de som är utförsäkrade. Om du på allvar tror att det finns ett test som man kan misslyckas med och därmed stå utan ersättning är din uppfattning något mer rimlig. Ta gärna reda på vad som händer med dessa människor nu i slutet av januari när deras första utbetalning från Försäkringskassan äger rum! läs gärna lagtexten och förarbetet, prata gärna med dessa människor innan du försöker patentera ordet verklighet också.

Jag arbetar just med dessa frågor och har kontakt med ca 75 utförsäkrade personer. Jag har inblick i hur deras ekonomiska förutsättningar kommer att se ut framöver samt vilka krav som kommer att ställas. majoriteten känner en väldigt stor otrygghet just pga senaste tidens debatt men får en helt annan inställning när de får reda på vilka krav som kommer att ställas samt vilket ersättning de kommer att få. Merparten kommer sannolikt beviljas fortsatt sjukpenning (efter dessa 3 månader)men en del kommer att helt eller delvis pga befintlig arbetsförmåga stå till arbetsmarknadens förfogande (helt eller delvis) med ersättning från a-kassan. Det är i min mening varken empatilöst, kallhjärtat eller osolidariskt utan juridiskt, moraliskt och politiskt rimligt för de allra flesta när de väl förstår hur systemet är uppbyggt.

ditt resonemang är tramsigt oavsett vilket kön, religion, urprung, politisk åskådning, färg på tapeter och vad du vill – du tillhör. Men om du väldigt gärna vill hävda att jag kränker dig pg a att du är kvinna så kan jag inte hindra dig. Det devalverar ju bara ordet kränkt ännu mer och befäster den offerställning du intar då du inte kan bemöta mina inlägg med fakta, rationella argument och insikt.

Skrivet av Erik 2010-01-18 vid 06:50 Svara

    Jag tänker inte bemöta mer från dej. Läs mina alla inlägg istället. Om du är intresserad av annat än det lilla du har sett av vad jag skriver om. Trist med människor som har allting rätt, och inte kan se längre… jaaa.
    Jag har aldrig sagt att du kränkt mej, men det är kanske det du gör? Jag frågade bara en helt öppen och rak fråga, om du skulle ställt dina frågor och påståenden, på samma sätt till mej om jag varit annat än kvinna…läs själv ovan!Intressant se stora egon flyga högt. Mvh Sarasvati

    Skrivet av Sarasvati 2010-01-19 vid 12:28

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annonser:
Laga iPhone skärm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet