Annons:
 
 

Människors värde

Är det bara jag som funderar över att männen fick högre valörer än kvinnorna på de nya sedlarna?

En Dag + en Evert + en Ingmar = 1250 kronor

En Birgit + en Greta + en Astrid = 620 kronor

Männen är alltså värda nästan dubbelt så mycket som kvinnorna.

Det känns ju himla bra att veta.

Lämna kommentar

Pensionen

Jag skulle vilja vara pensionär nu. Nu när jag är småbarnsmamma och inte gör annat än hämtar och lämnar på dagis, handlar mat, tvättar, äter och sover. Om jag var pensionär nu, så skulle jag hinna leva också.

Jag skulle hinna laga mat och inte bara servera microtinade halvfabrikat. Jag skulle inte ha dåligt samvete för att jag springer från jobbet innan sista mötet för dagen är slut. Jag skulle ha tid att leka i parken med lilltjejen innan vi gick hem från dagis. Jag skulle kanske inte vara trött jämt.

Sen när dottern är lite äldre och går i skolan skulle jag återgå till min karriär. In i ekorrhjulet och ner i gruvan. Jobba tills kroppen eller knoppen sviker. Förbättra världen för kommande generationer så att de kan var pensionärer mitt i livet när tiden är som kortast.

Vore inte det mycket bättre?

1 Kommentar

Kvinnorna kan fälla Berlusconi

..var rubriken i Metro i morse.

Alltså, ursäkta mig här, men är det inte så att Berlusconi kan fälla Berlusconi eftersom Berlusconi gör rätt dumma grejer och ibland är det småflickor inblandade i de dumma grejerna?

Lämna kommentar

Flora och fauna

Jag minns en het sommardag i sommarstugan vi hade när jag var barn. Vi stod några ungar på det varma kåddoftande trädäcket som gick runt huset och stirrade på en ödla som solade sig. Vi var fascinerade av det lilla djuret, men ingen av oss visste riktigt vad det var. Tills plötsligt en av oss, en tjej på kanske 8 år, kläckte lösningen:

En krokodil!

Lämna kommentar

Ögoninflammation

Urk. Det rinner orange gegga ur ögat efter undersökningen på St Eriks Ögonsjukhus i morse. Det organgea kommer nog att avta snart och bli mer normalfärgat, tror jag. Jag är svullen långt ner på kinden och kan bara öppna ögat i en liten smal springa. Det är faktiskt helt värdelöst med ögoninflammation. Man kan inte blogga, inte jobba framför datorn, inte titta på film, inte läsa.

Det enda man kan göra är att äta glass. Så det gör jag. Med bravur.

Lämna kommentar

Bajs också

I morse när jag promenerade från förskolan kände jag att det började likna vår ute. Trottoaren var nästan torr och det kändes som om livet återvände. Hundbajset tittade fram från under sina bortsmälta snödrivor. Det är ju ett säkert vårtecken om något.

Precis då började det snöa.

1 Kommentar

Let’s dance…

Alltså. Jag vet att man får stimpengar för en låt om någon spelar den i TV eller radio. Jag vet förstås inte hur mycket pengar man får.

Jag undrar hur man känner om man är musiker/artist och har skrivit en låt som blir en hit och som man är ganska stolt över och så MASSAKRERAS den fullkomligt av den urusla orkestern och lika usla sångerskan/sångaren i Let’s dance, tycker man att det är värt det då? Får man tillräckligt med pengar för att det ska vara värt det? Kan man vägra att TV4 rätten att spela låten?

Det skulle jag ha gjort.

Lämna kommentar

Bekanta från förr

Häromdagen sprang jag på en gammal kursare som jag inte sett på 10 år, eller mer. Hon blev översvallande glad att se mig. Berättade allt om sitt liv och frågade allt om mitt liv och ville absolut äta lunch eller ta en after work. Jag fick hennes visitkort och en uppmaning att ringa. När jag loggade in på facebook hade hon redan letat reda på mig och skickat en vänförfrågan.

…och jag undrar varför det inte är socialt accepterat att säga ”Tack, men nej tack, jag har nog med mitt liv, jag hinner inte träffa alla vänner som jag redan har och det finns en anledning till att vi inte höll kontakten då när vi pluggade för 15 år sedan”.

Tänk vad mycket tid och lidande det skulle spara.

Lämna kommentar

DHL

Åh så tröttsamt det är med små företag som inte använder posten när man köper saker över nätet. I teorin fungerar ju DHL alldeles utmärkt. De levererar till din dörr. Men bara mellan  10 och 12 på dagarna, av fullkomligt logiska och för normala människor helt oklara skäl. Jag tror att hela vinsten består i att de inte alls behöver köra ut till privatpersoner eftersom dessa nämligen inte är hemma på dagarna. Privatpersonerna får helt enkelt köra över halva stan själva, trots att de betalt för frakten.

Jag väntar alltså på ett paket och fick igår samtalet från DHL där de på ett inte helt trevligt sätt meddelade att de hade ett paket till mig och att de bara körde ut mellan 10 och 12. Tjejen lät uppriktigt besviken när jag ska att någon kommer att vara hemma imorgon mellan 10 och 12, hon insåg att här var en del av hennes bonus i fara.

Jag förklarade att dörrarna är tröga på vintern och alla andra egenheter för att de ska hitta rätt och här sitter jag nu. De ska vara här inom 20 minuter. Jag har en känsla av att jag snart kommer att få ringa och fråga efter mitt paket och få till svar att chauffören inte hittade/ingen svarade/porten gick inte att öppna. Och då kommer jag att bli väldigt förbannad. Jag har nämligen förstått av Mona att DHL är ett riktigt skitföretag.

1 Kommentar

12 läsare den här månaden!

Hurra! Mina ansträngningar är inte förgäves! Vilka är ni? Gamla trogna eller nya nyfikna?

Lämna kommentar
Annonser:
laga iPhone
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet