Annons:
 
 

Jag fortsätter bloggandet…

Varje gång jag loggar in står det att jag numera ingår i worldpress och att jag ska klicka hit och fylla i där osv, för att det ska fungera…… Nääääää, inte på egen hand! Jag må skriva av mig men jag är banne mig inget tekniskt geni! Normalt brukar den stackars sonen få ta hand om det jag inte fattar men nu då han bor i Los Angeles känns det lite mycket begärt att han ska komma hem på en helgtripp för att ”lära Mamma” men snart tar jag dataeländet under armen och åker efter.. 🙂 Jaja, drömma går ju!

Jag hoppas i allafall att även om jag inte kan ta mig till Los Angeles så kanske jag kan ta mig till sommaren i höst… Allt hänger ju på vad min sänka tänker hitta på för skit och vad Doktorerna tänker göra. Inte mindre än 4 avdelningar inblandade så vet man ju inte, alltid finns väl nån som förbjuder mig från att ta en semester 🙁 n
Nu är det ju Infektion, reumatologen, ortopeden och hud som vill vara med och orda, känns lite konstigt med tanke på att inte ens akuten ville veta av mig förrän de råkade få se min sänka och min MRT,hmmm.
Nåja, någon gång ska man ju vara så intressant att de vill ha med en att göra.
Igår fyllde både Maken och äldsta katten år. Katten nöjde sig med grädde och lite extra gott. Mannen ville inte ha ett dugg, som vanligt.. Han är banne mig en av de svåraste att köpa något passande åt! Igår fick det bli en Laddare extern till telefonen som drivs av AAA batterier ( bra att ha i norrland där el saknas) och en tur med Räkbåten som avgår ikväll kl 19.00
I söndags var vi på en tur med Ekerölinjen tillsammans med trevliga vänner och åt smörgårdsbord, skärgårdsbord till och med 🙂 ojoj, så gott det var ! Eftersom Mannen gillar att äta och kan kosta på sig det utan att öka ett enda gram fick det alltså bli räkfrossa ikväll.

Hoppas att räkorna är goda och att solen skiner då vi lägger ut för en tur på Mälaren 🙂

Annars händer inte så mycket annat än provtagningar och läkarbesök här. Till och med ena hunden går hos doktorn! Hon har lyckats dra på sig en knöl bakom ena örat! stort som ett ägg! Den togs bort och såret gick upp och blev infekterat så i Fredags opererade de om alltsammans 🙁 stackars liten..
Nu är hon så klumpig denna dam av modell schäfer ( långhårig) så hon håller på att riva allt som står i hennes väg, inklusive folk! Hennes tratt kan hon liksom inte tänka dit så hon far på som vanligt.. En av hennes specialiteter är att gå mellan folks ben då de besöker oss…… Ajajaj, jag vet inte hur den människan ska vara skapt som ska lyckas tta den biten just nu! Hjulbent så till den milda grad, skulle man kunna förmoda.
Min stackars Mamma som normalt sett inte klarar det på grund av sin längd, eller snarare avsaknad av längd, henne får man nästan säta på bordet så Cessie får hälsa 🙂 Men bara nästan för normalt då flera är här så sitter lilla Maja där 🙂
Världens sötaste unge ska så klart sitta på bordet 🙂

Igår var hon hit och firade sin morfar , fin som en princessa i vit klänning och ankstjärtsbyxor med flera rader spets 🙂 Goa unge <3

Nu är det hög tid att se till att leta reda på vad jag ska ha på mig på räkbåten ikväll och sen brukar det ta et tag om man ska få allt på plats, som hår och maskara mm..
Ha det gott alla! Kram Jam o Spinn

Lämna kommentar

Bombar med bilder

Jag skrev ju sist att ni skulle bombas med bilder på det positiva som hänt, nämligen mitt barnbarn Maja 😊❤️ Här kommer det lite sött.. image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Lämna kommentar

Sommaren 2015 måste jag försöka skriva bort

Sommaren 2015 har varit mer än illa! Den startade annars så underbart! Jag blev Mormor till världens sötaste lilla Maja 🙂 Hon föddes den 21/5 2015 kl 4,20 på morgonen och är bland det underbaraste jag skådat. Vd fotokoll ser hon exakt ut som Mamman Emma men det är ju sånt man nästan glömmer.. Så med andra ord r hon och mina egna barn det sötaste jag skådat <3
Jag ska ta fram bilder och bomba denna blogg med så snart jag flyttat dem från telefonen till datorn 🙂
När Maja väl var född var det så klart fullständig lycka! Svärmor ringde Emma eller mig varenda dag innan hon kom ut för att kolla om hon var född 🙂 Hon längtade otroligt mycket! Så kom då äntligen Maja och svärmor var väldigt trött.. Emma och hennes Andreas åkte till svärmor och la henne i hennes säng så att hon fick se henne och hon blev så glad! Hennes enda fråga var -: När ska jag bli piggare?
En vecka senare var hon borta och sorgen var enorm! Vi hade inte väntat att man bara blir trött och sedan somnar in för gott!
Vi fick begravning efter bara 10 dagar och den var fin. Ett härligt och vackert avsked.
Då Emma gick över och Svärmor började bli trött fick jag fruktansvärt ont mellan skulderbladen och sökte tre ggr på samma vecka till akuten. De visste inte vad som var fel men det fanns ingen plats att lägga in mig… En dag precis efter Svärmors begravning ringer de så och undrar om jag ka åka till Enköping på en magnetröntgen dagen efter. Så fick det bli! Detta var en Onsdag och jag fick göra MRT för att dagen efter lämna blodprov på akademiska. På fredag eftermiddag vid 15 tiden ringer en doktor från akademiska. -: Hur är det idag? – Ont, svarade jag! När åt du senast sa han sen…. – Kl 11 åt jag youghurt så jag tänker äta middag strax, svarade jag. -: GÖR INTE DET! svarar doktorn! Kan du komma in på en gång för operation i kväll/ natt?

Nu var jag ganska chockad och frågade så klart – VAD har ni hittat!
-: Du har en bakterie på ryggraden mellan två kotor och en sänka på drygt 200 så vi MÅSTE fixa detta nu!
Nu grät jag en skvätt för jag var nog i lite chock…
Stefan var snabb att hjälpa mig packa väska och ta mig dit. Nu med rullstol och allt för värken satte sig långt ner i benen…

Jag lades snabbt in och sattes på dropp, operationen skulle bli någon gång under natten…. Det hände inte! På morgonen kom de in och bytte droppet och sa att Doktorn skulle prata med en annan doktor som kunde operera under dagen… Han som hade natten vågade inte gå in…
Kl 16 kom de in , tog bort droppet och sa att tyvärr så blev det inte idag heller…

På söndagen ifrågasatte jag vad jag väntade på!? Nja, vi ska testa att sätta ett antibiotika på dej istället för detta sitter farligt nära märgen!
Sagt och gjort, de satte in en antibiotika som efter flera dagar inte gjort någon nytta alls! Då kommer man på att man kan ju alltid be infektion om hjälp och lite tips…. Upp kommer de från infektion med snabba beslut – Ta bort antibiotikan om ni inte vill ha t´resistenta bakterier! Om tre dagar då det gått ur kroppen ska hon ner på operation och ni får gå in via halsen för att ta prover i ryggen så ni inte skadar nåt!
Ja, det var bara att ligga och vänta med smärtlindring och blodprover hela tiden!
Så kom då dagen de skulle operera… Jag skulle ner först! Tack o lov! DET hände inte heller! kl 14.30 kom de och hämtade mig! Sedan utfördes operationen under narkos och någon gång mitt i natten kom jag upp på avdelning igen.
Dagen efter fick jag åka hem i väntan på besked! Nu hade jag legat mer än två veckor och var bara glad att få komma hem!
Så ringer infektion och vill att jag kommer och lämnar mer blod, nu hade de tagit över…
Jag lämnar blod och åker hem.. morgonen efter ringer de och säger -: Kan du vara här kl 14 för inläggning? De har missat att ta en massa viktiga prover under operation , vi får nog göra om den!

Nu kan jag lova var sammanbrottet nära! Sonen skulle flytta till USA, Los Angeles bara två dagar senare och vi skulle äta middag ute med honom! Detta skulle jag missa!
Eftersom Stefan var på jobbet körde Ida in mig och Stefan sa att han skulle komma så fort han kom från Dalarna , där han var på jobb!
När vi kom in hade jag tydligen somnat i rullstolen vid inskrivningen och Ida hade sagt att jag varit väldigt trött!
Jag själv minns inte ens hur vi kom till sjukhuset!
Tydligen har de försökt prata med mig och Ida har skakat mig och upptäckt att jag inte sov! Personalen höll på att ordna med min inskrivning då hon SKRIKER -: HON SOVER INTE!!!! HJÄLP! NÅT ÄR FEL!

Då tar de rullstolen och kör race upp på avdelningen och där får de över mig i en säng. Sedan försökte de sätta nålar och kolla allt samtidigt. Ida sa att rummet blev så trångt att hon inte nådde min hand, hon höll mig i huvudet så länge hon kunde. När jag väl vaknade till var det riktigt mycket folk i rummet o Stefan var där. De hade satt en nål i foten o en i armen och i den i foten rann dropp. Ida satt så nära hon kunde och torkade mig runt munnen. Doktorn stod och borrade in sina knogar i min panna och det kan jag lova att det kändes flera dagar. Jag hade blåmärken lite här och där efter detta och det visade sig att jag varit medvetslös på grund av akut blodförgiftning! 16 ggr hade de stuckit mig utan att kunna sätta nål , till slut fick jag den i foten och strax efter även en i armen.
Jag minns inte ett smack!
På natten hade jag vak så så fort jag tittade upp såg jag samma ansikte. På morgonen satt Ida där igen.. Jag trodde faktiskt att det var samma dag så jag sa -: Lilla gumman du måste åka hem! – Jag kom ju för en timme sen svarade hon…
I min skalle var kaos! Nästa gång jag tittar upp var Markus där och det visar sig att Ida hämtat honom. Det kändes hemskt att säga hejdå till honom från en sjukhussäng när han nu skulle flytta så långt och vi inte skulle kunna ses på så länge , jag kan bara tänka mig hur det kändes för honom!
Strax hade alla i familjen varit där och sett att jag var vaken och kontaktbar även om jag mest sov.
Dagen efter var det som om inget hänt! Dock hade jag en sänka som hoppade hur som helst ! Ibland var den nere på ca 50 för att sedan vara uppe i över 200 osv. Jag fick stanna i ca en vecka så det innebar att jag legat 2 veckor på ortopeden och en drygt på Infektion. När jag fick åka hem var det om jag kom in en gång i veckan för att ta prover…. Ja jösses jag ville bara hem! Sonen hade flyttat så klart, barnbarnet växte osv… Mina katter längtade jag efter osv. Nu visade det sig att jag fått reumatism och PPP en typ av psoreasis so ger varblåsor, allt till följd av hur min kropp mått sista tiden…

Nu åker jag in på sjukhuset varje vecka , jag är fortfarande trött så jag blir galen och sommaren känns som om jag kunnat klara mig utan den!
Jag har kontakt med ortopeden som vill operera mig i höst dä min ryggmärgsvätska rinner för dåligt, med reumatologen , infektion och med hud, suck!
Hemma orkar jag knappt plocka ur diskmaskinen men jag har fått höra på infektion att jag ska vara glad att jag lever med tanke på den blodförgiftning jag fick. Så OKEY, jag är glad att jag lever! Jag är tacksam att få vara hemma men efter varje provtagning undrar jag när de ska lägga in mig igen..
Ja, blir det inte en riktigt fin sensommar så missade jag både solen och sommaren men jag får försöka ta igen den sen, en annan sommar…
Nu då jag skrivit av mig detta hoppas jag att jag slipper ha denna sommar i mitt huvud och att jag kanske kan börja känna lite glädje igen..
Har ni verkligen orkat läsa hela denna jobbiga story måste jag säga att ni är tåliga! Ha en härlig fortsättning på sommaren 2015 gott folk så ska jag leta fina bilder på den positiva delen av den till nästa inlägg 🙂 Då ska jag bomba er med bilder på mitt fina barnbarn 🙂 Kram på er!

Lämna kommentar

Long time…..

Ja, min virriga vardag var nog ett bra namn på en blogg från mig… Jag har minst sagt haft en virrig vinter och en virrig start på våren. Sedan Pucko dog har det varit med en deppig känsla jag vandrat runt med min allt mer värkande kropp. Jag har ju haft äran att nappa upp 2 st moderslösa kattungar som fick min kusin som Matte så att jag får träffa de härliga små när jag vill 🙂 De har blivit 2 härliga gossar som nu flyttat till ny lägenhet och där har de funnit sig till rätta. De härjar som katter ska och de är så söta så ”klockorna stannar” som kusin brukar säga 🙂 Slumpen hade ett beteende i flera veckor efter Puckos död som gjorde att jag insåg att han saknar sin bror och vän. Hundarna visade också sin saknad. Pucko kremerades och ska få vara med de andra djuren som vandrat vidare. I morgon åker jag till Sydafrika och sedan kommer jag inte hem förrän den 25/4. Jag hoppas att värmen ska göra att min rygg känns lite enklare att leva med.Jag hoppas också att jag ska ha blivit kallad till ortopeden, eftersom det visade sig att de ”glömt” kalla mig på en massa olika röntgen och undersökningar, suck!
En annan önskan inför våren är att alla människor i vårt avlånga land ska låta våra djur och deras ungar vara! Inga små fågelungar som kastas ur sitt bo ska plockas upp och kidnappas av människor, inga små harpaltar som sitter och väntar på sin mamma ska tas in för att de är ”ensamma” Kort sagt- Låt bli alla djurungar om ni inte med 100% säkerhet VET att deras mamma är död! Bara om ungarna ligger vid sin döda mor VET ni att de är moderslösa!
OM alla skulle låta bli att plocka hem djurungar som de anser vara övergivna så fort de inte är med mamman kan vi uppnå en balans där INGA djur kidnappas av människan. Säg aldrig att ”här kan de inte vara, detta är ingen bra plats för djuren osv… Mamman har valt att föda dem där och de har klarat sig där. Antagligen i åratal innan utan att ni sett det.
Jag vet att det trots att jag skriver det här i min blogg inte kommer att bli så enkelt i år heller och jag vet att många kommer att plocka med sig små djur hem fast de borde låta bli. Ni som ändå läser detta kan väl vara snälla och sprida detta?!
Idag ska jag packa min väska med sommarkläder en drös mediciner och en massa säkert onödiga grejer som inte kommer att användas. Imorgon eftermiddag kommer jag att sitta på flyget mot först Istanbul sedan Sydafrika. Onsdag runt kl 13 kommer vi att landa i Cape Town och ca en timme senare kommer jag att sitta i Fish Hoek i solen och värmen och förundras över den vackra naturen och kanske ta ett dopp bara för att jag kan. Jag hoppas få se en och annan Babian på vägen från flyget och jag hoppas att jag kommer att slippa äta lika mycket mediciner där i värmen.
Jag vet att jag kommer att sakna min familj , min katt och mina hundar, mina vänner och min Man så klart men jag vet också att det kommer att bli underbart att komma tillbaka igen den 25/4 och att jag kommer att ha haft en lång och skön semester i ett av världens häftigaste länder!
Jag kommer att blogga från Sydafrika och jag kommer att få uppleva en massa som jag antagligen delar med mig av i både bilder och ord. Tills dess får ni ha det så bra i våren här hemma och jag hoppas så klart att våren blir lika underbar här som den brukar vara.
Kram jam och spinn!

Lämna kommentar

Känner att jag går sönder av sorg över min älskade katt!

I fredags kväll kom inte lille Pucko in då jag ropade. Han gåt ju inte långt så jag kollade altanen och trappverandan, ingen Pucko. Jag tog med Slumpen och gick och la mig men var ner ett flertal gånger och ropade eftersom det ju snöade ute Till slut tänkte jag att han nog skulle gå in då Ida kom hem framåt morgonen. Jag somnade oroligt men vaknade och trodde att NU skulle han vara inne. Ingen Pucko bara en massa nysnö. Jag var ut och ropade och letade,kollade vårt garage och bodar, våra grannars likaså. I fem immar åkte jag och Linn och hennes sambo runt och frågade folk i byn. Ingen hade sett honom! Det gnagde en oro och jag fick en olustig känsla i magen. Jag hade en liten förhoppning att kanske skulle han ha gått och gömt sig i någon av grannarnas garage eller förråd. På det levde jag hela söndagen då jag satt och skrev en efterlysning och en vädjan att de skulle kolla sina förråd. På måndagen skulle jag och Linn åka runt och lappa lådor. Jag hämtade henne i morse så att vi skulle komma igång, Innan skulle vi bara kolla av dikeskanterna eftersom det regnat 2 dagar så nu borde vi ju kunna avslå den otäcka tanken att han skulle ligga i något dike, Bara ca 20 meter från huset ropar Linn-: Stanna! Backa! Jag gjorde s och samtidigt som hon sprang ner i diket mot honom så såg jag Min ÄLSKADE Pucko, han låg död i diket! Samma dike vi kollat med ficklampa efter att snön fallit.
Jag trodde att jag höll på att bli galen! Jag kommer ihåg att jag skrek .; NEEEJ, han är ju DÖD!! Linn tog av sig sin jacka och lindade in honom i den, öppnade bakluckan och la försiktigt ner honom. Jag tittade och kunde se ett litet sår på bakbenet men också att han blödit lite ut munnen, annars var han jättefin men blöt efter all regn o tö.
Jag såg knappt att köra de 20 meter det var till min egen tomt men kom dit. Hämtade ett påslakan och torkade honom torr och fin, kände lite på honom och hela tiden värkte det i mitt hjärta o i min mage. Jag lindade in honom i ett påslakan och la honom i en pappkasse, tände ett gravljus och sedan gick hela dagen utan att ett enda vettigt blev gjort.
Jag åkte iväg i kväll för att gosa lite men kusinens kattungar, för att jag inte orkade gråta mer. När jag kom hem hade Stefan redan ordnat kremering och på bänken i köket stod Pucko och väntade på mig! 141 Han hade till och med lagt dekoration på och nu slipper jag vänta på att få urnan åter i 2 veckor <3
Vi ska sprida honom med de andra djuren imorgon .
Nu kommer jag att göra en återblick på Puckos liv, Jag hittade ju honom då han var nyfödd den 6/8 2012 så han var allt för ung! Lilla Pucko,tiger,pissenisse,gosekisse mm.mm

Liten dekoration på bordet :)

Liten dekoration på bordet :)

sovande puckoBadande Pucko. Han badas en gång i veckan än så länge och han gillar det036Han somnar hur som helstbad4

R.I.P ÄLSKADE PUCKO! MATTE KOMMER ATT SAKNA ALLA GOSIGA STUNDER OCH ATT INTE HA DEJ PÅ MIN ARM! SLUMPEN SAKNAR SIN ”BROR” VI SÖRJER DEJ! IMORGON SKA DU FÅ KOMMA UT TILL DE ANDRA DJUREN SOM SPRIDITS HÄR HEMMA! Hoppas att du jagar och har skoj i katternas och hundarnas himmel <3 Jag tror att Yessie ser till att du har det fint på andra sidan av regnbågsbron <3 Kommer alltid sakna dej älskade katt!
Sov Gott

Lämna kommentar

Burr i vinterkylan

Hallå där alla!
Ja idag har det kommit lite mer snö ner från himlen och ett tag visade termometern på -9 grader. Jag var tidigt ur lopplådan idag eftersom jag skulle skjutsa till Stockholm så att dotterns kille skulle få ut sin nya arbetsbil och lite jobbarkläder. Dottern åkte med och jag hade som vanligt kört hårt med värmaren i bilen. Mellan ytterdörr och bil var det bitande kallt för en sån frysskit som jag. Det var bara att försöka stå rakt i byxorna så inte tyget tog i någonstans, burr! Väl inne i bilen var det så skönt och varmt att jag insåg att så här tidigt på morgonen ska det nog inte vara för mysigt att hoppa in i bilen om man ska hålla sig vaken många mil. Jag drog ner på värmen så att det skulle kännas lite friskt och skönt och väl framme för att plocka upp dem för avfärd får jag höra att -: Är det inte lite väl kallt i bilen?
– Måste ju hålla mig vaken hela vägen! Upplyser jag dem om. Jodå, nog verkade de aningen skrämda men de hade ju inget annat val än att hoppa in och åka med.
-: Kasta upp kassen du har där bak, uppmanar jag snart dottern.
– Vad är det i den ? Undrar hon..
-: Kaffe! Starkt kaffe! Jag måste vakna till lite, svarar jag.
– Oj, är du trött!? undrar de i kör
-: Vad är ni själva på morgonen egentligen? Pigga?
– Ähhm, nja , jo ganska just nu.
Tacka fasen för att de var pigga! Jag hade ju skrämt liv i dem! Nåja, de serverade kaffet och tog kaffe själva också, så det så!
Vi dumpade svärsonen vid nya jobbet , mitt i smeten.
Nu började den stora utmaningen… INTE att ta sig hem, det var ju bara att köra norrut så det var inget trubbel. Den riktigt stora utmaningen var att jag har köpt min bil på Toyota center Arlanda stad och dit skulle jag nu för att visa en envis lampa som vägrat att slockna. Jo, hemifrån hittar jag men nu kom jag från baksidan och då blev det inte bara bakvänt , det blev knepigt. Till slut sa jag åt dottern -: Nej nu vet jag inte var vi är, slå igång Gpsen på telefonen. Jag stannade vid vägkanten i väntan på vidare instruktioner från teknikens under.
-: Men , mamma! Det står ju att det bara är 4 minuter kvar! Och titta här, det ser ut som om vi redan är framme!
Ja,banne mig! Det var bara att köra runt nästa kurva och där hade vi det.. Nu kände jag mig riktigt duktig och faktiskt lite snopen..
Det visade sig att de måste ha in bilen för att byta nåt som var trasigt, vad det var har jag ingen aning om..
På onsdag nästa vecka ska den lagas och jag får låna en bil att ta mig hem i, tack o lov!
Garanti på bilar är underskattat.
Hemma igen på eftermiddagen och det var bara att förbereda för att sonen med sambo skulle komma och äta middag.
Efter en god middag gick vi över till svägerskan och lät hennes nu 6 veckor gamla valpar ( engelsk setter) bita och dra i våra byxben, bita oss i näsorna samt slicka oss om hakan och knapra lite på våra fingrar. Jösses vad söta de är!
Imorgon ska jag handla lite åt min 92 åriga svärmor och hjälpa henne att kolla igenom kylskåpet. Sedan ska jag väl antagligen hämta Ida på jobbet eftersom hon jobbar till kl 19.00
På tal om det så trivs hon förträffligt på sitt nya jobb och satt frivilligt över i 4 timmar idag.
Nej nu är det hög tid att leta upp en kudde att krama så att man orkar upp imorgon också.
Ha det fint alla! Kram Maria

Lämna kommentar

Varnar för otäck bild

Lika bra att säga det från början- Jag är FÖRBANNAD! Nu menar jag inte smått irriterad eller småsur, nej det har nästan brunnit i skallen på mig den senaste tiden. Först skulle yngsta dottern ( som fyller 20 i morgon ) operera sina sneda tår på Enköpings Lasarett den 7/1 kl 11.00 . Kvällen innan skulle det duschas i Hibiscrub för att decificeras som vanligt innan operation.Det blev riktig tvättning och sängen skulle bäddas ren osv. Dagen efter skulle samma dusch göras och rena kläder skulle kläs på. Jag har opererats så mycket så jag tycker inte att det är ett dugg konstigt , tvärt om så är det ju självklart! Vi kommer till Enköping och hänvisas rakt ner på ”dagoperation” Jag,Ida och hennes kompis Sara. Jo, vi fick gå in alla 3. Där satt en sköterska i kassan och talade om att det var en försening på ca 2,5 timmar… Så Ida kunde ”hitta på vad hon ville” under tiden… Ida skojar och säger -: Då kan vi ju åka på den där REAN på Klädvaruhuset här borta…

-: Ja, det går ju bra, bara ni är åter om ca 2 timmar, svarar sköterskan.

Jag tyckte att det var aningen märkligt med tanke på all denna tvätt och rengöring att vi skulle få ut o prova kläder men vi åkte. Antog ju att hon skulle få duscha igen då vi kom tillbaka. Vi provade kläder och handlade lite och sedan åkte vi tillbaka igen.

Nej, de var ytterligare lite sena men hon möttes av en som sa -: Vad bra Ida, här är dina sterila operationskläder ( håller fram en påse) Ta på dej dessa bakom skynket där.. ( pekar in i hörnet av ett rum där både anhöriga o patienter satt med ytterkläder och väskor på) Kliv in bakom draperiet där och sen stoppar du dina kläder i den här påsen så vi kan låsa in dem. Glöm inte att ta plasttossor på fötterna ovanpå operationsstrumporna…

Ida gick bakom skynket och kom ut i operationskläder. Jag började fundera på varför hon skulle bädda rent i sängen och duscha 2 ggr med medel då det satt folk och snorade och hostade i samma rum. Ida och jag fick nu komma in längre in i härligheten, in på RIKTIGA operationsinskrivningen för nu skulle det sättas nål och nu skulle hon ha inskrivningsarmbandet på. När det var klart sa sköterskan -: Det kommer att ta ett par timmar till så ni får sitta ut i väntrummet igen!

Kl var nästan 16 innan de tog in henne för operation och min undran är -: HUR ren var hon nu? Sköterskan som satte nålen hade visserligen frågat i förbigående -: Har du duschat Ida? Men HALLÅ! Vi hade ju fått springa fritt hela dagen!

Klockan var nästan 19 då Ida kommer ut från operation i sina egna kläder, lagom lullig med kryckor och ett jättepaket runt sin högerfot.Jag frågade direkt om hon fått smärtstillande med hem. -: Ja, 2 olika sorter sa sköterskan. Vi åkte direkt för nu var min magra 19 åring som vanligt hungrig! Vi stannade på Max för att klämma i oss något onyttigt sedan bar det av mot Uppsala.Hemma runt 21 och NU hade hon börjat få rejält ont och detta trots att hon tagit sina piller på väg hem. Med sig hade hon fått Citodon och panodil! Inte tusan hjälpte det! Kl 23.00 satt vi på akuten i Uppsala och hon grät och kved , hon svettades och hon led! Doktorn var tvungen att linda av bandaget för att se att det inte hänt något konstigt. Han såg ganska dum ut då vi sa att det hon fått attt ta var citodonet och panodilen.. -: Fick hon inget starkare till de första dagarna?! -: Nej, svarade jag och Ida kved. Han ruskade på huvudet och kom in med 10 mg morfin och 10 mg Stesolid. -: Nu får vi testa om detta tar, för nu har hon så ont så det kan bli problem!

Efter ca 35 minuter var smärtan likadan och tårarna nästan slut. Hon fick ytterligare 10 mg morfin och 10 mg stesolid. Jag bad dem sänka belysningen och sätta på lite musik så att hon skulle varva ner. Efter 40 minuter till kom doktorn in med ett recept på morfin och stesolid samt några tabletter så hon hade att ta på morgonen. -: Efter en sån här operation har jag aldrig ens hört att man skickar hem dem med lite citodon! Detta gör fruktansvärt ont! Jo tack…. vi hade märkt det. I ett dygn åt hon morfin och spydde av det.. Sen fick hon piller för att inte må illa så i ytterligare 2 dygn åt hon morfinet.

Några dagar senare skulle jag linda om hennes fot eftersom hon hade torkat blod mellan tårna så att det spände.Vad jag fick se höll på att få mig GALEN! Den som har sytt detta borde blivit underkänd i syslöjden! Jag har aldrig sett något liknande!Jag fotade det hela och jag kommer att ta en diskution med dem när jag kommer dit på återbesök! Vad ska de göra med de hudflikar de inte brytt sig om att få med i sömmen? Gjorde de inte operationen för att foten både skulle se bättre ut och kännas bättre? Behövs det blir det en anmälan! Inte nog med allt detta! Mamma gjorde exakt likadan operation veckan efter på samma sjukhus men med en annan läkare och kom hem med morfin och pencillin samt en varning om att hon trots dessa starka piller kunde få fasligt ont! Här kommer fotot på Idas tår!
038

Kram Jam o Spinn

Lämna kommentar

Fick en kanonfin kommentar!

Jag blir glad då jag får kommentarer av folk som anser att man INTE ska ta in och nappa t.ex harpaltar.
Det är ju så himla sant! Jag anser att så länge man inte är 100% säker på att de verkligen är föräldralösa eller att Mamman skadats och inte kan ta hand om sina små så ska man låta dem vara! Harar är aldrig hos sina barn dygnet runt!De matar och tvättar dem sen ger de sig ut för att äta och återkommer för att mata. Jag har fått in harpaltar för ett par år sedan som en tjej sa var moderslös eftersom hon suttit på en stol 3 meter från ungarna som rumlade vid vägkanten. Ingen mamma kom! Nej, självklart kom ingen mamma när hon nästan satt i deras bo! Vi måste lära oss lita mer på djurens förmåga att klara sina ungar.
Varje vår går telefonen varm. Många djur är skadade och behöver hjälp.Men så har vi alla dessa små djurungar.. Övergivna av sina föräldrar i människans ögon.. Djur överger INTE sina friska ungar. Vi människor bär eller drar med oss våra barn dygnet runt, så funkar det inte i djurens värld!
En gång fick jag ett samtal av en tjej som hade hittat ÄGG i skogen, i ett bo! Hon undrade om jag kunde lägga dem i en kläckningsmaskin! Jag måste säga att jag blir frustrerad när man inte kan gå i skogen med sin hund eller vad det nu var utan att till och med plocka upp djurens ÄGG! Fågeln kan ju inte ligga på äggen hela tiden , då skulle den svälta ihjäl! Den måste få lämna dem för att äta lite. I detta bo fanns 2 ägg. Hon hade tagit upp båda 2 men ett gick sönder.Nu var hon nyfiken på vad det skulle bli av detta ägg!
Jag försökte få henne att lägga det tillbaka men hon hade haft ägget i SIN äggkläckare i nästan en vecka!
Ibland önskar jag att vi hade resurser att fara ut då folk ringer om dessa ”övergivna” djur. Bara för att förklara att de inte är övergivna och se till att de går därifrån!
Jo, jag har gjort det några gånger.. då folk ringer om att de hittat rådjurskid t.ex. En gång ville en kille komma hit med 2 kid. Mamman hade enligt honom övergivit kiden. Jag sa att det tror jag inte. Han envisades. Till saken hör att vi FÅR inte mata upp rådjur utan skall då enligt länsstyrelsen avliva dem.
Jag tog med kusin så att vi skulle vara 2 st. Vi hittade enkelt kiden som skuttade pigga och leksugna i en trädgård.
Vi pratade med killen som ringt och sa att de verkar minsann ha fått omvårdnad av mamma annars skulle de knappast vara så pigga. Killen ville i alla fall fånga in dem!
Vi satte oss i bilen i skydd av en massa grönska och efter bara 30 minuter ca kom mamman skuttande och kiden skuttade efter henne. Tyvärr har vi inte råd att besöka platserna varje gång, vilket denna gång räddade 2 kid från kidnappning.

Så, därför blir jag glad då såna som Ann skriver att ungarna ska läggas tillbaka hos mamman! Ja snälla ni alla som rör sig i naturen… Låt djuren sköta sina familjer själva! Tala om för era barn att djurungar finns i naturen och ska få vara där! Ring inte och säg att era barn plockat upp små harpaltar t.ex.. på väg från lekparken. Tala om för barnen INNAN de gör det att djurungarna HAR en mamma men att de inte ses hela tiden på dygnet.
Detsamma gäller så klart fågelungar och fåglars ägg! ALLA små djurungar i naturen ÄR inte föräldralösa, de är bara på en liten utflykt medan mamman äter upp sig lite 🙂 Fågelungar som har ”trillat ur boet” ska förmodligen ur boet för att lära sig hoppa och flyga. Flygskolan sker utanför boet om man inte är svala eller tornseglare. Lektion nummer ett; Lära sig att stå! ( svårt att stå bra i ett trångt bo) Nummer2: Lära sig gå och hoppa. Nummer 3: Lära sig flaxa så att man kanske kommer upp lite i luften. Nummer 4 : Flyga!
Att det finns katter i området ger oss inte rätt att ta in dem för att inte katten ska ta dem!

Åhh , vad skönt det var att få skriva detta 🙂 Idag är jag sjuk och sitter still/ ligger och vilar för att bli av med febern. att se att fler än jag vill att djurungar ska tillbaka till mamman var så himla skönt!
Nästan så febern gick ner av ren glädje över att det fortfarande finns de som reagerar på att man faktiskt ”kidnappar” djurungar i naturen!
Nu ska jag sova en timme till så att jag hinner krya på mig innan Mamma ska opereras på torsdag ( tänkte följa med och vara sällskap åt pappa) Hoppas hon slipper vänta lika länge som Ida fick göra.
Ha det fint alla!
Kram Jam o Spinn Maria

Lämna kommentar

Hittade en gammal artikel

Hittade en gammal artikel och kände att just denna kan räcka för att beskriva mina dagar ett tag och även fungera som ursäkt att jag inte bloggat. Mellan allt julfirande och nyårsfirande går nämligen telefonen varm 🙁 Kommunen sparar så viltvården hamnar på mig… Vilket betyder att det ringer folk som egentligen bara måste ha snabb hjälp att avliva medans min uppgift egentligen ska gå ut på att försöka få dem friska igen …

En trevlig nyhet var dock att den 1/1 2014 förlovade sig vår dotter Emma med sin härliga Andreas! Jippi! De är och firar nyår och förlovning i Vilnius så jag har bara fått ett bildbevis på telefonen 🙂
emma ring

Jag fick en galen tanke… VEM ska sjunga om de gifter sig eller döper sina kommande barn? Nu är det Emma som gör det åt andra! Delar en som är från ett dop men som hon också sjöng men en maffig kör bakom på ett vackert bröllop i somras: Ha det gott alla Kram

1 Kommentar

Julmarknad i byn

Idag var det ingen bra dag då jag vaknade.. Ryggen kändes verkligen mer än av och medicinerna tog riktigt dåligt. Jag fick vänta 2 timmar bara på att ta min in i duschen, sen ytterligare en timme på att få kläderna på kroppen. Linn och Christoffer kom på lunch och sedan bestämdes att jag skulle med dem och titta på den mycket annonserade julmarknaden som skulle äga rum i samhället.
Mitt hopp står alltid till att de ska sälja mjuka sköna tofflor med fårskinn då det är marknad så jag sa -:jajamen jag hänger på.Det var ganska kallt så på med strumpor ( varma) och rediga skor samt min dunkappa som mer ser ut som ett stort duntäcke. Vi parkerade nära och hade sett att det skulle vara ca 50 utställare! Jippi! Då borde det väl finnas ganska mycket grejer… Jo, det gjorde det nog men jag är inte så intresserad av att köpa hemgjorda pärlsmycken eller stickade lovika-vantar i neonfärger. Inte var jag sugen att köpa en vildsvinshamburgare för 70 kr heller då jag kan göra egna hemma i stort sett gratis. Det var minst 8 stånd där man kunde köpa sig något att äta och vi hade ju precis ätit… Då ser vi ett stort tält -: Där kan vi kolla , kanske står de med en massa olika stånd där..
Nej nej, här var själva kaffeserveringen och kaffe hade vi druckit efter maten.
Ok, jag ser ett stånd där en utländsk man står och säljer en massa saker i skinn så jag går dit. Tar upp en plånbok i mjukt och fint skinn med en massa fack för kort och annat smått och gott. 150 kr oavsett vilken jag valde och jag hade redan fastnat för dden första jag tog i. Till saken hör avv jag egentligen inte äger en egen plånbok utan nöter på Idas Björn Borg plånbok som nu börjat bli oroväckande sliten. Jag slog till och gjorde dagens första inköp 1 plånbok åt mig själv. Mannen la i en krona i myntfacket så att den aldrig skulle behöva bli tom… snäll tanke men jag misstänker att den då och då hamnar i torka i alla fall…

Vi gick vidare in i lokalerna och överallt sålde de samma sak som ute. The , honong och kallpressad olja var tydligen riktigt inne att sälja. Jag kände på den minsta honungsburk jag sett och såg att jag skulle få ge 40 kr för den! Nej, det fick allt vara. Hittade en kul julbock av granris, pris 800 kr… ja ni gissade rätt – SÅ fin var den INTE..
Inne fanns också stickade vantar, smycken, bakverk som lussekatter och pepparkakor, tovade tomtar samt små knoppiga amaryllis för 85 kr.. Nu gissar ni nog rätt igen – Jag köpte inte det heller!
På väg tillbaka till bilen med stelfrusna fötter som plötsligt kändes tålösa och jag hittar ett stånd som sålde strumpor, bland annat halkstrumpor med lös resår ( perfekt julklapp åt svärmor) 2 st 70 kr fick väl duga.
EN julklapp avklarad, jippi!
Sedan gick Linn och jag till bilen på hälarna för ingen av oss kände av tårna… Christoffer hade gått före för att värma upp bilen. Tack o lov var den varm men trots de vaknade inte mina tår förrän jag varit hemma ett bra tag. Kaffe fick det bli så snart vi kommit hem.

Nu har jag tagit nya mediciner igen och sitter i mysrummet med datorn för att vänta på att medicinerna skall verka. Håller tummarna att det går snabbt.
Mannen i huset har åkt till grisåteln för att jaga vildsvin ( undrar om man skulle stå vid nästa marknad och sälja hamburgare på dem ( besökarna alltså) Nu ska jag vila lite innan det är dags att röra på fläsket igen…. Kram Jam o Spinn

2 Kommentarer
Annonser:
iphone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet