Spanair har konkat o jag delar med mej av mina bästa flygbokningstips!

Biljetter införskaffade i förrgår. 5-26 mars. Tre underbara veckor hoppas jag på, minst sagt.

Oh. Står och diskar, lördag förmiddag. Nyheter på radion. Spanair har gått i konkurs. En liten ilning längs ryggraden, ett litet hugg i hjärtat; vilket bolag bokade jag med? Spanair är det som Ninni åkte med, som var så billigt ända från Sverige till Mali. Har Ninni kommit hem? Ja, för typ en vecka sen. Pjou. Som Ulrik tipsade om, att jag kunde flyga till Banjul eller Bamako med dom istället, för att de är så billiga. Jag sökte och kollade upp, men kände att det inte var värt restiden till och från Guinea, växlandet av olika valutor, krånglet med visum. Att flyga från Berlin med Royal air Marocc är ändå det bästa (= billigast. Och bra bytestider. Och Berlin har enkla förbindelser till Göteborg). TUUUUUUUUUUUUR att jag tänkte så!

Det går alltid att välja till konkursskydd nu för tiden, efter att flygbolagsbeståndet har exploderat, priserna sjunkit och alla dessa tusen bolag kanske inte lyckats jättebra. Men jag beställer aldrig det. Hade inte heller gjort med Spanair. Så, tack Gud för denna gången!

Förra gången jag och Helena ”Frugan” Wannstedt skulle åka så flög vi från Berlin och tog nattåg Göteborg-Berlin. Sjukt smidigt och mysigt. Detta var i somras. Men nu när jag sökte samma sträcka på SJ så fick jag inte upp några resultat. Märkligt. Jag tänkte att jag kanske försökte boka för långt fram i tiden och ändrade då datumen för att se om det gjorde någon skillnad. Icke. Jag gjorde lite efterforskningar och fann att sträckan Malmö-Berlin numera körs av Veolia Transport. Sträckan är såld. Går in på deras hemsida, hittar nattåget. Dom gör reklam för det som värsta grejen. Och sen;

Nattåget Malmö-Berlin går under perioden 30 mars-7 oktober 2012 samt vid höstlovet.

Haha, jahopp. Några dagars felmarginal. Lite nederlag där. När jag återfått modet sökte jag flygavgångar Göteborg-Berlin och fann då AirBerlin. Det visade sej att dom hade avgångar som matchade de från Berlin till Conakry, till samma flygplats tillochmed (Tegel), till det inte hutlösa priset 1200 spänn (tåget kostade 1500 kr tor i somras). Tjoho!

För att hitta bästa möjliga pris till Conakry och vidga mina vyer gick jag den här gången inte direkt in på min trogna följeslagare travelstart.se, utan använde mej av sökmotorn flygresor.se, som jag faktiskt snappade upp genom reklam på spårvagnen. Den visade sej ändå hitta att det billigaste alternativet fanns hos Travelstart ( = grym sida med andra ord). Strax innan jag var redo att boka kom jag på att jag skulle söka även Göteborg-Berlin med Flygresor, sagt och gjort och jag fann samma avgångar med AirBerlin fast till ett mycket bättre pris hos travellink.se (som jag dock ännu inte har någon erfarenhet av)!

Kontenta: Boka inte via flygbolagens egna hemsidor. Kolla alltid på någon bra sökmotor först, typ flygresor.se.

Har denna gång alltså hittat min billigaste resa hittills till Conakry (det går åt rätt håll!):

Göteborg-Berlin (tor): 786 kr

Berlin-Conakry (tor): 5703 kr = TOTALT: 6489 kr. 

Och märk väl; flygen går till/från samma flygplats i Berlin! Det kostar från 9000 kr och uppåt om man flyger från Sverige till Conakry, så; VÄRT! Framförallt med tanke på att man kan leva i ett par veckor där nere för mellanskillnaden…

Oj, vad blev detta nu då? Restips helt plötsligt på metrobloggen.se/wontanara? Japp. Jag är SÅ mångfacetterad. Får banne mej skapa en ny kategori.

NJUT AV HELG KÄRA VÄNNER!

Och ni som har en avlagd mobil att skänka till någon i Guinea som behöver den bättre än din byrålåda; I’m here for you! 

Fotnot: Ulrik som gav mej Spanair-flygtipsen, är egentligen inte någon dålig kille. Kolla in hans blogg Tramparunt för att läsa om hans upplevelser när han cyklade runt i det förlovade västafrika i somras. Vacker läsning.

Herrå!

2 reaktion på “Spanair har konkat o jag delar med mej av mina bästa flygbokningstips!

    • Yeah! Jag kan inte riktigt bjuda in dej eftersom jag inte bor där, men skulle tro att du är hemskt välkommen på nån arbetshelg fram i vår för att hänga o bygga lite om du är sugen?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *